מה הבעיה לתכנן מטבח?
כשהתחלתי לעבוד כמעצבת פנים חשבתי שלעצב מטבח זה פשוט – יש כללים די ברורים לתכנון ולמיקום הפונקציות השונות – מקרר, תנור, כיריים, מדיח אז מה הבעיה?
אבל, המטבח שלנו כבר מזמן לא משמש אותנו רק כמקום להכנת האוכל. הוא לפעמים מקום המפגש המשפחתי, מקום האירוח, מקום לעבודה או אפילו להכנת שיעורי הבית של הילדים. המטבח הפך אצל רובנו ללב הבית והאתגר הוא לתכנן ולהתאים אותו במדויק לצרכים, למהות השימוש בו וליתר חללי הבית – זו גם הסיבה שאני כל כך אוהבת לתכנן דווקא את האזור הזה של הבית וכשאני מתחילה אני קודם כל שואלת 2 שאלות חשובות :
מי ישתמש בו ?
מה מהות השימוש ?
במטבחים פעילים בהם מרבים לבשל אני שמה דגש על משטחי העבודה, כמות האנשים שעובדים בו בו זמנית ומיקום הפונקציות בהתאם לסדר העבודה.
כשמדובר במטבח שמשמש גם כמקום אירוח או כמפגש משפחתי הדגש יהיה על שמירת אזורים נקיים ומסודרים, אזור ישיבה שממוקם באיזור נוח ומרוחק ככל שניתן מאיזור הכנת האוכל וקשר עין בין המטבח לאיזור החלל הציבורי. כשהמטבח משמש גם כאיזור עבודה או הכנת שיעורי בית התכנון יכלול במידת האפשר גם פינת ישיבה (יכול להיות על אי או דלפק), הממוקמת באיזור מואר ונקודות שירות שיכולות לשמש להטענת ניידים ומחשבים.
כשאיזור השירות הוא חלק מהמטבח, יש חשיבות גדולה לתכנן את מיקומי הפריטים השונים ולייצר מקומות אחסון מתאימים על מנת להשאיר את החלל נקי ומסודר.
כשהתשובות לשאלות הללו ברורות, אפשר להתחיל לתכנן ולהתאים את צורת המטבח לחלל, אזורי העבודה, הישיבה , מקומות האחסון וכמובן הסגנון העיצובי, החומרים והצבעים שישתלבו בו.
אז רגע לפני שאתם מתחילים לתכנן מטבח תשאלו את עצמכם :
מי ישתמש בו?
מה מהות השימוש?
Comments